A babáknak a születést követően legalább 6 hónapig ajánlott az anyatej fogyasztása. Az anyatejben lévő energia kb. 40-60 százaléka lipid.2

Vizsgálatok szerint a fel nem szívódott zsírok mértékét elsősorban a terhesség hossza, a baba életkora, valamint az elfogyasztott zsírok típusa befolyásolja.2

Az emésztési funkciók az enzimek és epesók szintjétől, felszívóképességétől, illetve ezek kombinációjától függ.2

A babák növekedésével, az elválasztás előrehaladtával és a szilárd táplálékok bevezetésével az epesók kiválasztása megnövekszik a májfunkciók javulásának következtében.2

Az emésztés során a tápszerhez képest az anyatejből kb. 1,7–2,5-szer több triacilglicerol szívódik fel a baba szervezetében a TAG hidrolízis során.2

Az infacol.hu weboldalán cookie-kat (sütiket) használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Önnek az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Az oldalon alkalmazott adatkezelési feltételekről tájékozódjon a felhasználás feltételei, illetve az adatkezelési szabályzat menüpontokban. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra kattint, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás